Recension Ensamma hjärtan 2001

Kanalen Lokaltidningen Kanalen
Bästa ÅkersbergaRevyn någonsin

Årets revy är kvick, rapp och rolig. De unga och mycket duktiga aktörerna har, med sitt starka kroppsspråk och sin scenglädje, förmågan att underhålla och showa på bästa sätt.

Premiären 5 januari bjöd på många festliga nummer i en fullsatt salong i Nya Berga Teater och – som Punk-Lena sa apropå alla besparingar i kommunen – ”Stolarna ni sitter i är samma gamla stolar som när jag gick här i skolan för 15 år sedan”.
Under hela föreställningen kom det roliga och oväntade vändningar och klurigheter, när man minst anade det.

”Min man förstår mig inte”
Inledningen var pampig med smällar och knallar och med aktörerna nyårsfrack-klädda. Vi lyssnade glatt till första låten: ”Gnälla är ju löjligt år ett, allting är ju möjligt”.
Revyn handlar om ensamma hjärtan, ett tacksamt tema, där män och kvinnor talar olika språk. Kvinnor säger en sak och menar en annan, medan männen tror att de, genom att svara ja eller nej på en fråga, kan läsa problem. Temalåten var hämtad från Beatles Sgt Pepper: ”Åkersberga Lonely Harts”.

Skämt och allvar med sting
När ”Kompostens Vänner” intog scenen skrattade jag hejdlöst och likaså när Achmed drog ”Råttan i Pizzan”. Här kom alla fördomar upp och som det framställdes var allting sant.
Föreställningen blandades med lite mer allvarliga nummer, som när ungarna växer ifrån oss och undringarna om hur framtiden ska bli och deras hemska eventuella framtidscenario:
– Vad händer med min baby, ska han få bo i Täby? osv.
Mormor i himlen, där påven och James Dean slåss om att få dansa med henne, hörde också till mina favoritnummer. Här gick det som en röd tråd hur tjejer har lätt för att ta till sig overkligheter, allt medan karlarna tvivlar.
När Björn drog ”Personliga Persson” och sa att Cornelis, Dylan och han tog ett par bärs på Mandarin Garden kvicknade männen i publiken till och skrattade högt.

Missförstånd överallt
Temat med Är jag fet? Tycker du om mig ändå? Får jag vara den jag är? kom åter hela tiden och när förväxlingar mellan kylskåp och dator pågick så missförståddes allt.
– Lägg filen på disken och starta om! Visst!

Byns starka tjej
De lokala inslagen var väldigt sofistikerade och fint inflätade på många ställen i föreställningen. Däremot, när byns starka tjej och dito bestämmande man, förevisades, var detta – i mitt tycke – väl vågat gjort.
De tog ut svängarna ordentligt och detta var den 21:a revyn och jag tycker att det var den bästa någonsin. Revyn pågår till och med 24 februari.

Inger Lindegren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.